top of page
Søg
  • Forfatters billedeMarie Ostermann

Taler du din partners kærlighedssprog?

Opdateret: 1. feb. 2023


Kærlighedssprog

Hvordan viser du din partner kærlighed og omsorg? Giver du komplimenter som ”du ser dejlig ud”, eller er knus, kram og kys dit foretrukne kærlighedssprog?


En del par som kommer hos mig i parterapi, gør den opdagelse, at de har to forskellige kærlighedssprog, og at de har praktiseret hver sit kærlighedssprog overfor hinanden siden forholdets begyndelse. Resultatet er blevet, at ingen af dem inderst inde føler sig værdsat

og anerkendt.


Måske har din partner givet dig gaver og blomster, men der mangler alligevel noget for, at du føler dig anerkendt? Måske savner du, at gaverne opfølges med anerkendende ord, for at du kan føle dig elsket?


Når par, jeg møder i min praksis som familie- og parterapeut, har forsøgt at kommunikere to forskellige kærlighedssprog, kan det være en af årsagerne til, at kontakten og intimiteten er blevet overtaget af misforståelser og afstand.

Hvis det er noget, du kan genkende og jeres relation generelt er præget af god kommunikation, opfordrer jeg til, at du taler med din partner om, hvilket kærlighedssprog I hver især har. Det kan fx være en eller flere af de følgende kærlighedssprog: anerkendende ord, tid til hinanden, at modtage gaver, tjenester eller fysisk berøring.


Hvad skal der til for, at din partner føler sig elsket og anerkendt? Vær forberedt på, at det kan være svært at opdage eller indse, at ens kærlige handlinger ikke altid har haft den virkning, du havde til hensigt og ønskede. Husk på, at det ikke er for sent at lære nye måder at kommunikere din kærlighed på, så din partner kan mærke det, og kontakten og intimiteten kan spire igen. Det er så givende at mærke din partner modtage lige det kærlighedssprog, som hun eller han har brug for, og rammer din partner plet med dit kærlighedssprog vil gevinsten være, at du med større sandsynlighed kan føle dig anerkendt, tryg og elsket.


Det er vigtigt, at I er åbne og nysgerrige på det, I fortæller hinanden, og er klar på at øve jer i at lære at ”tale” hinandens kærlighedssprog. Prøv så vidt muligt at lytte til hinanden, sådan at I lever jer ind i jeres partners følelser og reaktioner uden straks at have en mening om dem eller været mere optaget af egne følelser. Sæt evt. tid på, sådan at I hver især får 10 minutter til at fortælle om jeres kærlighedssprog, hvor den der lytter nøjes med opklarende, interesserede spørgsmål. Der behøver ikke at fyldes ud med ord i de ti minutter. Pauserne kan bruges til øjenkontakt, refleksion og eftertænksomhed.


Hvis denne blog har vakt din interesse, kan du fx. læse mere i Gary Chapmans letlæselige bog: ”Kærlighedens 5 sprog”.


Erfarer I, at det ender i konflikt, når I taler med hinanden om jeres forskellige måder at give og modtage kærlighed på, kan det være en god idé at få hjælp i parterapi.

Kontakt mig på +4530224429 eller via kontakt@marieostermann.dk, hvis I ønsker at booke en tid.

bottom of page