top of page

Hvad er parterapi og familieterapi?

Sådan finder du en god parterapeut eller familieterapeut.

Familieterapi og parterapi kan give jer mulighed for at forstå jeres relationer og se jeres egne bidrag til relationerne i et nyt lys og med en større forståelse for jeres reaktions/konfliktmønstre. Sigtet med par- og familieterapi er,

at forandre de følelser, adfærdsmønstre og tankesæt, som forhindrer jer i den gode kontakt, sådan at I kan få det bedre sammen, udnytte jeres ressourcer og finde eller genfinde livfuldhed, tillid og udviklingsmuligheder i jeres parforhold eller familie.

For mange kan det være grænseoverskridende at invitere en tredje part ind i den private sfære i parforholdet eller familien. For en del er det også en jungle at finde en god par- eller familieterapeut, som matcher netop dem. Det har jeg fuld forståelse for. Jeg vil altid gøre mig umage for at møde jer ligeværdigt, nænsomt og omsorgsfuld også når jeg udfordrer jer, så I føler jer så trygge som muligt.

 

For mig er den relation/kontakt/tillid, som jeg kan skabe til jer, det bærende element i terapien. Efter første samtale mærker I efter, om I oplever, at der er god kemi imellem os, og om I har lyst til at fortsætte i et eventuelt forløb. Fordi min relation til jer er det bærende fundament i terapien, følger jeg derfor heller ikke en bestemt metode. En metode i sig selv er i mine øjne ikke garant for en virkningsfuld terapi.

 

I mit terapeutiske arbejde finder jeg meget inspiration og læner mig op ad den eksistentielle og oplevelsesorienterede psykoterapi, men jeg trækker også på andre terapeutiske og psykologiske tilgange. Hvert forløb er forskelligt og jeg bestræber mig på at tilpasse metoder og tilgange til det enkelte forløb.

 

For at styrke mine kompetencer og dygtiggøre mig, modtager jeg løbende supervision fra erfarne psykologer/terapeuter og tager kurser mm., så jeg er hele tiden udvikler mig og lærer nyt til gavn for mit terapeutiske arbejde med jer, som kommer i min klinik. Jeg har tavshedspligt og følger Dansk Psykoterapeut Forenings etiske retningslinjer. 

bottom of page